Gruodžio 12 d. Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre vyko Erasmus+ strateginių partnerysčių projekto „Zero WASTE: maisto pramonė be atliekų“ sklaidos renginys – patirties dalijimosi seminaras „Tvarus duonos kelias“.
Renginio dalyvius pasveikino Centro direktorė Sonata Andriuškevičienė, verslo įmonių ir švietimo įstaigų bendradarbiavimo aktualumą pristatė Kauno prekybos pramonės ir amatų rūmų Švietimo ir mokslo skyriaus vedėja Aušra Misonė. Kolegė Giedra Sadauskienė, Kauno technologijų mokymo centro Socialinių paslaugų skyriaus vedėja, aptarė bendradarbiavimo pavyzdį – tarptautinį Kauno mieste įgyvendintą projektą „Cook It Forward“, kurio metu buvo atkuriami senieji duonos receptai. Renginyje tvarumo tematikos projektus pristatė ir Kauno Jono Basanavičiaus gimnazijos pavaduotoja ugdymui Giedrė Motejūnienė.
Įsibėgėjus seminarui realią tvarios gamybos situaciją pristatė UAB „Biržų duona“ marketingo projektų vadovė Gintarė Stepanavičiūtė, UAB „Pranciškaus malūnas“ ir kepyklėlės „Bundu“ direktorė Julita Baravikienė, o Foxy restorano direktorė Milena Lapajienė pasidalijo kūrybiško maisto atliekų tvarkymo pavyzdžiais.
Seminaro dalyviai, išklausę pranešimų, turėjo galimybę paragauti įvairių duonos gaminių, duonos giros, užtepėlių su duonos trupiniais, šventinių kvapnių keksiukų bei profesijos mokytojos ekspertės Janinos Narbutienės pagaminto torto iš duonos trupinių.
Šis renginys – tai mokymo įstaigų bei verslo įmonių bendradarbiavimo rezultatas, kuris skatina abipusį tobulėjimą dalijantis žiniomis bei patirtimis.