Kursai

Kauno maisto pramonės ir mokymo centre organizuojami vienos, dviejų dienų kursai. Kursai įvyksta susirinkus 8-10 žmonių grupei. Kursai vyksta darbo dienomis vakare. Kursų kaina – 30 EUR/val. Registracija el. paštu: sektorinis@mpcentras.lt. Daugiau informacijos: +370 616 05346.

Kursų temos

Praktiniai patarimai viešbučių ir svečių namų darbuotojams
Kambarių tvarkytojoms/ams, svečių namų administratorėms/iams ir kitiems viešbučių ir svečių namų darbuotojams siūlome 6 akademinių valandų mokymus tema „Praktiniai patarimai viešbučių ir svečių namų darbuotojams“. Plačiau

Trapios tešlos sausainiai
Kartu su profesionaliomis konditerijos mokytojomis išmoksite išsikepti trapios tešlos gaminius, juos formuoti ir pasipuošti.

Trapios tešlos krepšeliai, paruošimas ir puošimas
Kartu su mūsų profesijos mokytojomis seminaro metu gaminsite trapios tešlos krepšelius. Trapios tešlos krepšelius užpildysite šiais įvairiais kremais, puošite, degustuosite.

Vieno kąsnio užkandžiai įvairioms progoms
Profesijos mokytojos suteiks žinių kaip iš kasdieninių produktų pasigaminti paprastus vieno kąsnio už kandukus, kuriais galėsite nustebinti savo draugus.

Vyniotinių paruošimas iš biskvitinės tešlos
Kartu su profesionaliomis konditerijos mokytojomis išmoksite išsikepti biskvitinės tešlos vyniotinių, juos formuoti, panaudojant įvairius pertepimus, puošti.

Keksiukų gamyba ir jų dekoravimas įvairiais būdais
Kartu su profesionaliomis konditerijos mokytojomis išmoksite gaminti įvairių skonių keksiukus ir pasipuošti juos skoningai. kibino gamybai, šiuos įdarus ruošite ir degustuosite.

Plikytos tešlos pyragaičiai
Kartu su profesionaliomis konditerijos mokytojomis išmoksite gaminti eklerus, įdaryti juos kelių rūšių kremais.

Natūralių kiaulienos vyniotinių gamyba
Kartu su profesijos mokytojais gaminsite natūralius karkos bei šoninės vyniotinius. Išmoksite paruošti karką ir šoninę vyniotinių gamybai, taip pat kokybiškai suformuoti ir surišti vyniotinius.

Natūralaus vištienos vyniotinio gamyba
Kartu su profesijos mokytojais gaminsite natūralų vištienos vyniotinį. Išmoksite iškaulinti vištą, paruošti vištienos minkštimą, taip pat kokybiškai suformuoti ir surišti vyniotinius.

Stalo etiketas ir pagrindiniai stalo serviravimo principai
Užsiėmimų metu sužinosite ar prisiminsite stalo etiketo taisykles: kaip kultūringai elgtis įvairių renginių metu skirtingo lygio maitinimo įmonėse; įgytas stalų serviravimo žinias puikiai pritaikysite namuose švenčių metu.

Kad šventinis stalas džiugintų ir akis ir širdį
Nė viena šventė neįsivaizduojama be šventinio stalo – ar švęsite ją restorane, sodyboje ar savo namuose. Kaip dekoruoti stalą, kad visi džiaugtųsi susirinkę kartu viena ar kita proga? Nors šiuolaikinei serviruotei būdingas paprastas, dalykiškas stilius, galioja tam tikros bendros serviravimo taisyklės, tačiau skirtingomis progomis stalas serviruojamas šiek tiek kitaip.

Kalėdiniai gėrimai
Turbūt vienos laukiamiausių ir daugiausia jaudulio keliančios šventės būna žiemą – tai Šv. Kalėdos ir Naujieji metai. Mus supa besišypsantys draugai, kalėdinių dovanų prašantys ir Kalėdų stebuklais tikintys vaikai. Namuose jaučiama artėjančių švenčių dvasia. Kad staigmenos džiugintų jaunus ir senus, kalėdinį stalą paįvairinsite įvairiais maišytais gėrimais, kurie ne tik bus skanūs, bet savo išvaizda džiugins svečius.

Gaivinantys vasaros gėrimai
Kas gali būti maloniau karštą vasaros dieną, kaip panerti į vėsų jūros ar ežero vandenį, arba pasimėgauti šaltu gaivinančiu maišytu gėrimu. Tokiu gėrimu mėgausitės ne tik jūs, bet nustebinsite savo draugus. Užsiėmimų metu išmoksite gaminti įvairiausius gaivinančius maišytus gėrimus, juos dekoruoti ir patiekti.

Meninis daržovių ir vaisių pjaustymas
Kartu su profesijos mokytoja Vita Brūzgiene mokysitės, kaip paprastus dalykus paversti meno kūriniais.