Sektoriniai centrai

Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre veikia du sektoriniai praktinio mokymo centrai. Sujungus dvi Kauno profesines mokyklas – Maisto pramonės mokyklą ir Prekybos ir verslo mokyklą su Europos Sąjungos fondų pagalba 2014 m. kovo pabaigoje Maisto technologijų ir prekybos skyriuje (Taikos pr.133) įkurtas Maisto pramonės (mėsos ir duonos – konditerijos) SPMC, o Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriuje (D. Poškos g. 23) – Viešbučių ir restoranų SPMC. Šis praktinio mokymo centras iš seno ir apleisto XIX amžiaus statybos pastato tapo gyvybinga, modernia profesinio mokymo erdve. Abiejų SPM centrų įrengimui (pastatų rekonstrukcijai, naujai statybai, kapitaliniam remontui, įrangai ir inventoriui) panaudota 11,5 mln. Mokymo centre siūlomų mokymo programų įgyvendinimui sektoriniuose praktinio mokymo centruose sudarytos puikios sąlygos kompetencijų ugdymui.

Teikiamos paslaugos

SPM centrai yra atviri verslo įmonėms, aukštosioms mokykloms, profesinio mokymo įstaigoms, bendrojo ugdymo mokykloms. Čia rengiamos edukacijos, kursai ir mokymai, teikiamos maitinimo ir apgyvendinimo paslaugos. Daugiau informacijos apie paslaugas – https://mpcentras.lt/paslaugos/

Dėl paslaugų kreiptis:
Tel. nr.: +370 655 08556
El. paštu: sektorinis@mpcentras.lt

Viešbučių ir restoranų SPMC

Viešbučių ir restoranų SPMC įgyvendinamos padavėjo ir barmeno, virėjo, viešbučio darbuotojo programos.

Padavėjo ir barmeno programai įrengtas mokomasis restoranas, kuriame mokiniai mokosi tiekti pusryčius viešbučio gyventojams, aptarnauti svečius pagal skirtingus meniu, rengti furšetus, aptarnauti konferencijų ir seminarų lankytojus. Mokiniai mokosi ruošti įvairių tipų kavas, kokteilius, kitus gėrimus.

Virėjo mokymo programai realizuoti įrengta mokomoji virtuvė, pirminio maisto ruošimo laboratorija, kur mokiniai mokosi pirminio maisto apdorojimo, šaltų, karštų patiekalų ir desertų ruošimo įvairioms progoms.

Viešbučio darbuotojo programos mokymui įrengti 7 trijų skirtingų standartų – penkių, keturių, trijų žvaigždučių – kambariai. Juose mokiniai mokosi tvarkyti kambarius, naudotis inventoriumi, skirtu kambarių priežiūrai, buitinėmis chemijos priemonėmis, susipažįsta su viešbučio rezervavimo sistema, turi puikią galimybę įgyti maisto gaminimo ir lankytojų aptarnavimo kambaryje bei prie pusryčių stalo kompetencijų sektorinio praktinio mokymo centro virtuvėje ir restorane.

Maisto pramonės (mėsos ir duonos – konditerijos) SPMC

Šiame sektoriniame praktinio mokymo centre įgyvendinamos maisto pramonės darbuotojo, konditerio, duonos ir pyrago gaminių gamybos maisto pramonės darbuotojo programos.

Maisto pramonės darbuotojo programos mokiniai sektorinio praktinio mokymo centro atnaujintoje mėsos perdirbimo laboratorijoje mokosi skerdenos išpjaustymo, mėsos sudalijimo, pusgaminių ir gaminių ruošimo.

Konditerijos laboratorijoje konditerio programos mokiniai mokosi gaminti tortus, sausainius, pyragus, dirbti su šokoladu ir gaminti įvairius specialių įrengimų reikalaujančius gaminius.

Duonos ir pyrago gaminių gamybos maisto pramonės darbuotojų programos mokiniai mokosi duonos kepimo paslapčių laboratorijoje, kurioje pastatyta malkomis kūrenama duonos kepimo krosnis, šalia įrengtoje šakočių kepimo patalpoje mokosi kepti šakočius.