Šiandien pristatome mokytoją, kuris savo užsidegimu ir meile maisto gamybai užkrečia visus. Jo vedamuose mėsos išpjaustymo ar vyniotinių gamybos kursuose dalyvauja tiek nieko apie tai neišmanantys, tiek maisto pramonės srityje dirbantys mokiniai, kurie mokytojo profesionalumą ir charizmą mini dar ilgai.
TOMAS GILIUS
Vyr. Profesijos mokytojas
Trumpai apie mokytoją.
Išsilavinimas: nuo 2003 metų – Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro absolventas. Daugiau nei 20 metų mėsininko profesinės patirties dirbant tiek Lietuvos, tiek užsienio prekybos įmonėse.
Pagrindinė veikla: teorijos pamokų ir praktikos užsiėmimų vedimas Maisto pramonės (mėsos ir duonos – konditerijos) sektoriniame praktinio mokymo centre, kiaulienos ir jautienos išpjaustymo, kulinarijos pusgaminių ir gaminių gamybos mokymų kitų profesinių mokyklų mokiniams bei įmonių darbuotojams vedimas, dalyvavimas tarptautiniuose projektuose, pagalba kolegoms ruošiant mokinius profesinio meistriškumo konkursams.
Pasiekimai: nuo 2021 metų kasmet mokinių laimimos prizinės vietos tarptautiniuose mokinių profesinio meistriškumo konkursuose mėsos išpjaustymo rungtyje.
Trumpi atsakymai į trumpus klausimus.
- Mano gyvenimo moto. Mylėti tai, ką veiki, džiaugtis tuo, ką turi, gerbti tuos, kurie tai suteikė.
- Mano mylimiausia knyga – Biblija
- Labiausiai patinkantis filmas – Tado Vidmanto komedija „Trys milijonai eurų“
- Muzikos atlikėjas – Christina Aguilera
- Kas mane įkvepia kasdieną? Iš tiesų labiausiai įkvepia nuolat besiskundžiantys žmonės – tokie, kuriems visada viskas blogai. Jie mane įkvepia nebūti tokiu! O juk mes dažnai neįvertiname paprastų, mums savaime suprantamų, dalykų – tokių kaip mūsų plakanti širdis, reginčios akys, ar dirbančios rankos.
- Kas man padeda atsipalaiduoti? – Žiūrėjimas į giedrą naktinį dangų.
- Kokius mokinius aš myliu? Gerbiu visus, bet myliu tuos, kurie maistą gamina SU MEILE.
- Kokios šalies mėsos kulinarijos kultūra labiausiai patinka? Lietuvos.
- Kokia mėsos išpjaustymo klaida išduoda pjaustytojo neprofesionalumą? Mane visada šokiruoja, kuomet prekybos centruose pamatau ne vientisu pjūviu išpjaustytą ar atpjautą mėsą. Tai nepagarba mūsų profesijai. Taip pat niekada neperku tokios mėsos, kuria prekiaujama nesilaikant temperatūros rėžimo. Tai ne tik ne saugu, bet ir ne profesionalu – parodo prekybininkų nepagarbą savo pirkėjui. Todėl mes su mokiniais turime apie ką pasikalbėti pamokose.
Nori ir Tu pasiekti profesinių aukštumų padedant mokytojui Tomui? Rinkis Maisto pramonės darbuotojo modulinę profesinio mokymo programą Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre!
Daugiau apie programą: https://mpcentras.lt/maisto-pramones-darbuotojas/