Rugsėjo 22 d. Birštono „EGO SPA“ didžiojoje konferencijų salėje vyko Lietuvos Vyriausiųjų Virėjų ir Konditerių Asociacijos (LVVKA) rudens prezentacija, kurioje buvo pristatytos naujausios gastronominės tendencijos. Renginio metu svečiai galėjo stebėti virtuvės šefų meistrystės pristatymus, mėgautis pasaulio virtuvių interpretacijomis bei išbandyti inovatyvius derinius, įkvėptus spalvotojo rudens skonių.

Tarp gastronomijos madas pristatančių šefų buvo Edgaras Rutkauskas („IKA Culinary Olympics“ sidabro medalio laimėtojas), Erikas Janerikas (restoranas „EGO SPA“), Deivydas Praspaliauskas (du kartus pripažintas geriausiu Lietuvos šefu), bei kiti virtuvės meistrai iš Lietuvos ir užsienio šalių.

Renginyje dalyvavusi Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro direktorė Sonata Andriuškevičienė dalijasi savo pastebėjimais: „Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos rudens prezentacijos metu dar kartą įsitikinau, kad aptarnavimui skiriama per mažai dėmesio. Tai ypatingai išryškėjo renginio metu, kai stebėjau Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro mokinius, kurie padėdami restorano padavėjams demonstravo aptarnavimo technikas, kurios turėtų būti nesvetimos kiekvienam šios srities profesionalui.

Labai džiugu matyti, kad daug metų Lietuvoje kyla gastronomijos lygis – lėkštėje derinami estetika, skonis, grožis. Tačiau taip pat norėtųsi, kad didesnio dėmesio sulauktų ir aptarnavimo kultūra, nes tai yra itin svarbi svetingumo dalis, – teigia renginyje apsilankiusi S. Andriuškevičienė.

„Nuoširdžiai dėkoju savo mokiniams ir mokytojams už jų pastangas ir profesionalumą šiame renginyje. Aptarnavimo sritis yra esminė restorano patirties dalis, todėl tikiuosi, kad artimiausiu metu padavėjų profesija Lietuvoje sulauks daugiau pripažinimo ir įvertinimo” – priduria direktorė.

Šie ir kiti renginiai, kuriuose dalyvauja mūsų centro mokytojai ir mokiniai – tai bendradarbiavimo su socialiniais partneriais rezultatas ir tuo pačiu puiki galimybė dalyvaujantiems tobulėti savo profesinėje srityje.