Šiemet nuo rugsėjo startuoja naujos ir unikalios Lietuvoje modulinės profesinio mokymo programos, skirtos tiems, kurie siekia tobulinti kvalifikaciją svetingumo ir maitinimo organizavimo srityse. Šias programas parengė mokytojų ekspertų ir verslo profesionalų komandos, reaguodamos į darbo rinkos poreikius bei dažnus besimokančiųjų klausimus – „O kas toliau?“.
- VIRTUVĖS ŠEFO (LTKS V lygmens) programa skirta tiems, kurie iki šiol yra mokęsi pagal Virėjo (LTKS IV lygmens) modulinę profesinio mokymo programą arba turi ne mažiau kaip 3 metų virėjo profesinę patirtį.
Vienerių metų trukmės mokymo programos metu įgyjamos kompetencijos, reikalingos efektyviam maitinimo įmonės gamybos padalinio valdymui. Mokymosi procese siekiama išmokti planuoti maisto produktų ir žaliavų asortimentą bei kiekius, organizuoti ir prižiūrėti darbuotojų veiklą, užtikrinti gaminamų patiekalų kokybę, kurti naujus ir tobulinti esamus patiekalus, sudaryti valgiaraščius. Taip pat įsisavinami savikontrolės dokumentų pildymo principai, išvežamosios produkcijos dokumentacijos rengimas, technologinių kortelių sudarymas bei patiekalų savikainos skaičiavimas. Dėmesys skiriamas ir žaliavų bei prekių apskaitos tvarkymui, darbuotojų atrankos procesų vykdymui bei naujų darbuotojų mokymui. Programa orientuota į praktinį pasirengimą, reikalingą kokybiškai ir atsakingai veikti maitinimo paslaugų sektoriuje.
- KONDITERIO (LTKS V lygmens) programa – baigusiems Konditerio (LTKS IV lygmens) modulinę profesinio mokymo programą arba turintiems ne mažiau kaip 3 metų konditerio profesinę patirtį.
Vienerių metų trukmės mokymo programos metu įgyjamos žinios ir praktiniai įgūdžiai, būtini kokybiškam konditerijos gaminių gamybos proceso organizavimui ir kontrolei. Programos metu mokomasi planuoti žaliavų ir gaminių asortimentą bei kiekius, organizuoti ir prižiūrėti konditerijos skyriaus (cecho) darbuotojų veiklą, kurti naujus ir tobulinti esamus gaminius. Gilinamasi į kokybės vertinimo kriterijus, savikontrolės dokumentų pildymą, gaminių ženklinimą ir dokumentų rengimą išvežamajai produkcijai. Taip pat mokomasi sudaryti technologines korteles, vykdyti žaliavų ir gatavos produkcijos apskaitą. Dėmesys skiriamas darbuotojų atrankos procesams ir naujų darbuotojų mokymui, siekiant užtikrinti sklandų ir kokybišką konditerijos gamybos organizavimą.
- SVETINGUMO PASLAUGŲ ADMINISTRATORIAUS (LTKS V lygmens) programa – tiems, kurie mokėsi pagal Viešbučio darbuotojo, Svečių aptarnavimo darbuotojo ar Viešbučio ekonomo (LTKS IV lygmens) modulines profesinio mokymo programas arba turi ne mažiau kaip 3 metų profesinę patirtį apgyvendinimo srities įmonėse.
Vienerių metų trukmės mokymo programos metu įgyjamos teorinės ir praktinės žinios, reikalingos kokybiškam svetingumo paslaugų teikimui. Mokymosi metu siekiama išmokti analizuoti ir vertinti svetingumo paslaugų poreikį, rengti jų reklamą, sudaryti verslo planus bei užtikrinti paslaugų kokybę. Taip pat gilinamasi į svečių priėmimo, apgyvendinimo, maitinimo organizavimo kasdienėse situacijose ir renginiuose procesus, administravimo bei atsiskaitymų vykdymo principus. Skiriamas dėmesys kultūrinių, sporto, laisvalaikio ir šventinių renginių planavimui, organizavimui bei vedimui. Programa apima ir personalo atrankos pagrindus, siekiant užtikrinti visapusišką pasirengimą darbui svetingumo sektoriuje.
Mokytis pagal šias modulines profesinio mokymo programas galima tiek valstybės finansuojamose vietose, tiek ir savo lėšomis (tiems, kurie jau yra išnaudoję galimybę mokytis VF vietose). Mokymasis trunka 1 mokslo metus nuo 2025 m. rugsėjo 1 d.
DĖMESIO! Stojančiųjų registracija ir dokumentų pateikimas vykdomas per centralizuotą priėmimo informacinę sistemą https://www.mokausi.lt/profesinis-mokymas/ iki 2025 m. rugpjūčio 6 d.
Informacija apie programas:
- VIRTUVĖS ŠEFAS – https://mpcentras.lt/virtuves-sefas/
- KONDITERIS – https://mpcentras.lt/konditeris-sefas/
- SVETINGUMO PASLAUGŲ ADMINISTRATORIUS – https://mpcentras.lt/svetingumo-paslaugu-administratorius
Informacija apie priėmimą: tel. +370 674 28657, +370 665 11748 ir el.paštu priemimas@mpcentras.lt