Besibaigiantys mokslo metai leidžia apibendrinti jų rezultatus ir suplanuoti veiklas rudeniui. Šį kartą verta paminėti centre dirbančios mokytojų bei specialistų komandos veiklas pristatant mokymo centrą, supažindinant su patraukliomis profesijomis bei leidžiant kitų gimnazijų, progimnazijų mokiniams išbandyti save įvairiuose vaidmenyse – konditerio, virėjo, padavėjo, viešbučio darbuotojo, maisto pramonės darbuotojo, barmeno.

Nuo mokslo metų pradžios susipažinome su mokiniais iš 40 mokyklų – Kauno miesto ir rajono, Jurbarko, Vilkaviškio, Šakių, Raseinių, Kazlų Rūdos, Jonavos ir kt. Mokyklose pristatėme mokymo centrą, vedėme technologijų pamokas karjeros renginių metu, moksleivius praktiniu būdu supažindinome su virėjo, konditerio, padavėjo ir barmeno, maisto pramonės darbuotojo specialybėmis.

Moksleivių karjeros planavimo veiklas vykdėme ir mūsų mokymo centre, kur nuo pat rugsėjo mėnesio sulaukėme daugiau nei 700 mokinių iš įvairių mokyklų. Jie dalyvavo ekskursijose po mokymo centrą, susipažino su moderniomis laboratorijomis, populiariomis profesijomis, Erasmus+ galimybėmis ir dalyvavo praktinėse edukacijose, išbandydami įvairias profesijas.

Mūsų organizuojamose edukacijose dalyvavo daugiau nei 200 moksleivių, kurie:

  • Viešbučių ir viešojo maitinimo skyriuje (D. Poškos g. 23) dalyvavo picų kepimo edukacijoje, ispanų pyragėlių „Churros“ gamyboje, stalo etiketo ir kokteilių gamybos užsiėmimuose.
  • Maisto technologijų ir prekybos skyriuje (Taikos pr. 133) mokėsi gaminti hamburgerius, dekoruoti „Cake-pops“ pyragėlius ir kepti spalvotus lietinius blynelius.

Šios edukacijos suteikia mokiniams galimybę savo teorines žinias pritaikyti praktiškai šiuolaikinėse profesionaliai įrengtose laboratorijose, kuriose mokymus veda ir žymūs Lietuvos virtuvės šefai bei konditerijos meistrai.

Įdomu? Edukacijos mokiniams organizuojamos visus mokslo metus nuo rugsėjo iki liepos mėn. Visus 8 klasės ir vyresnius moksleivius su mokytojais bei karjeros specialistais kviečiame į šias edukacijas:

  • Stalo etiketas
  • Kokteilių gamyba
  • Picos kepimas
  • Bandelių kepimas
  • Mini užkandėlių gamyba
  • Keksiukų kepimas ir dekoravimas
  • Sausainių kepimas ir dekoravimas
  • „Cake-pops“ gamyba ir dekoravimas
  • Lazanijos gaminimas ir patiekimas
  • Sveikuoliškų kokteilių ir desertų gamyba
  • Spalvotų lietinių kepimas ir patiekimas
  • Sveikuoliškų saldainių gamyba

Edukacijos kaina mokiniui – 4 Eur.

Daugiau informacijos ir registracija: +370 654 36484, edukacijos@mpcentras.lt