Bendrystės stiprinimas, mokymosi visą gyvenimą galimybių plėtra ir įvairaus amžiaus žmonių įtrauktis – vienos svarbiausių profesinio mokymo organizacijų socialinės atsakomybės krypčių. Buvimas miesto ir rajono bendruomenės dalimi skatina švietimo įstaigas imtis iniciatyvų, kurios praturtina gyventojų kasdienybę, suteikia naujų įgūdžių ir stiprina socialinius ryšius.
Šių metų spalio–lapkričio mėnesiais Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre įgyvendinta neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa „Su šaukštu aplink pasaulį“. Programos dalyviai leidosi į kulinarinę kelionę po įvairias pasaulio šalis: susipažino su maisto gamybos tendencijomis Italijoje, Prancūzijoje, Ispanijoje ir Rytų šalyse, mokėsi gaminti šių kultūrų patiekalus ir juos estetiškai patiekti. Praktinių užsiėmimų metu jie kepė prancūziškuosius kišus, gamino įvairių rūšių kruasanus, mokėsi japoniškųjų sušių gamybos technologijos, ruošė ispaniškas tapas, gamino itališkus makaronus ir jiems pritaikytus padažus. Stalo etiketo užsiėmime dalyviai sužinojo, kuo skiriasi angliškasis ir prancūziškasis aptarnavimo būdai bei kaip tinkamai pritaikyti įvairių šalių serviravimo tradicijas. Programoje dalyvavo daugiau kaip 90 Kauno rajono trečiojo amžiaus universiteto studentų.
Programos nauda – ilgalaikė ir abipusė. Užsiėmimai ne tik praturtino dalyvių kulinarines žinias ir praktinius įgūdžius, bet ir sustiprino bendruomeninius ryšius, paskatino diskusijas, virtuvės eksperimentus ir atgaivino primirštus talentus. Programa „Su šaukštu aplink pasaulį“, įgyvendinta pagal neformaliojo suaugusiųjų švietimo projektą ir finansuojamą Kauno rajono savivaldybės lėšomis, tapo prasminga investicija į Kauno rajono bendruomenės gyvenimą, kultūrinę įvairovę ir mokymosi visą gyvenimą tradiciją.






