Įsibėgėjant vasarai pradedame naują straipsnių ciklą – #Mūsų mokytojai, kuriame pristatysime Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre dirbančius mokytojus – švietimo lyderius, kurie savo profesionalumu ir darbštumu įkvepia mūsų mokinius, skatina juos augti ir tobulėti.

KRISTINA ČESLEVIČIENĖ
Profesijos mokytoja ekspertė

Trumpai apie mokytoją.

Išsilavinimas: Kauno technologijos universitetas, Maisto produktų technologijos studijų programa, chemijos inžinerijos magistro kvalifikacinis laipsnis ir inžinieriaus profesinė kvalifikacija.

Pagrindinė veikla: profesijos mokytoja dirba nuo 2006 metų, KMPPMC – nuo 2012 metų, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro tarybos (KVO) pirmininkė. Padavėjo ir barmeno IV lygmens modulinėse profesinio mokymo programose veda teorijos bei praktikos pamokas (laboratorijoje, mokomajame restorane, kitose aplinkose), papildomus neformaliojo švietimo užsiėmimus, edukacijas kitų mokymo įstaigų mokiniams, apgyvendinimo ir mokymus įmonių darbuotojams. Mokytoja dalyvauja asmens įgytų kompetencijų vertinimuose, kitų profesinių mokyklų profesijos mokytojų veiklos vertinimuose.

Pasiekimai: Metų mokytoja 2016, rengia mokinius nacionaliniams bei tarptautiniams profesinio meistriškumo konkursams, kuriuose mokiniai kasmet laimi prizines vietas Kokteilių, Restorano aptarnavimo, Baristos rungtyse. Mokytoja buvo AEHT (Europos turizmo ir viešbučių mokyklų asociacijos) tarptautinio mokinių profesinio meistriškumo konkurso, vykusio 2023 m. lapkričio 6-11 dienomis Vilniuje, dviejų rungčių („Vyno pateikimas“, „Kokteiliai“) vietos koordinatorė.

Trumpi atsakymai į trumpus klausimus.

  1. Mano gyvenimo moto. „Mokinys tai ne indas, kurį reikia pripildyti. Tai fakelas, kurį reikia uždegti“ – Plutarchas.
  2. Mano mylimiausia knyga arba autorius. Negaliu išskirti vieno, yra nemaža dalis man patinkančių tiek knygų tiek autorių
  3. Labiausiai patinkantis filmas. „Pjūklo ketera“
  4. Muzikos atlikėjas. V.Kernagis, A.Mamontovas
  5. Kas mane įkvepia kasdieną? Kartu su mokiniais pasiekti rezultatai (tai ne tik konkursai, bet apskritai kaip jie kasdien auga ir tobulėja, kaip per diplomų įteikimą ir sakiau, kad smagiausia matyti kaip aštrūs spygliukai virsta švelniu kailiuku), kaip po pamokų ar darbo restorane jų akys žiba, nes jiems taip pat tai patinka.
  6. Kas man padeda atsipalaiduoti? Muzika ir pasivaikščiojimas gamtoje
  7. Kokius mokinius aš myliu? Visus (tik su laiku meilės lygis pasiskirsto pagal jų poelgius )
  8. Kokios šalies aptarnavimo kultūra labiausiai patinka? Prancūzų
  9. Kokiam padavėjui nepaliksiu arbatpinigių? Tokiam, kuris ne tik nemoka aptarnauti svečius pagal taisykles, bet nemoka bendrauti su svečiais. Jei padavėjos nagai tokio ilgio, jog lėkštėje prilaiko kepsnį, kad jis „nepabėgtų“, ar plaukų garbanomis dekoruoja patiekalus – apie arbatą gali tik pasvajoti. Tikras profesionalas ne tik išmano aptarnavimo taisykles ir turi puikių praktinių įgūdžių, bet puikiai išmano patiekalų asortimentą ir sudėtį, geba derinti patiekalus ir gėrimus, yra dėmesingas savo svečiui. Būti mandagiu ir kultūringu nieko nekainuoja!

Nori ir tu pasiekti profesinių aukštumų padedant mokytojai Kristinai? Rinkis Padavėjo ir barmeno modulinę profesinio mokymo programą Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre!

Daugiau apie programą: https://mpcentras.lt/padavejas-barmenas/