„ReImagine Food“ – profesinio rengimo ir mokymo sistemos pritaikymas socialinėms inovacijoms ir verslumui Europos žemės ūkio ir maisto produktų sektoriuje skatinti

Projekto Nr. 2024-1-IE01-KA220-VET-000244354

Projekto tikslas – ugdyti 4 šalių partnerių profesinio rengimo ir mokymo mokytojų tvarumo kompetencijas, kad jie galėtų pritaikyti profesinio rengimo ir mokymo sistemą, skatinti socialines inovacijas ir verslumą kaip metodus, padedančius išlaikyti ir kurti atsparią, aplinkai nekenksmingą žemės ūkio ir maisto produktų sistemą.

Pagrindiniai šio projekto tikslai yra:

  • tobulinti šalių partnerių profesinio rengimo mokytojų įgūdžius, kad jie galėtų veiksmingai integruoti ir mokyti socialinių inovacijų ir verslumo į žemės ūkio ir maisto produktų mokymo programas
  • skatinti bendradarbiavimą su suinteresuotosiomis šalimis, kad būtų didinama profesinio rengimo mokytojų tvarumo kompetencija ir informuojama apie profesinio rengimo mokymo programas
  • įgalinti profesinio rengimo mokytojus tapti pokyčių iniciatoriais ir skatinti tvarumo kultūrą žemės ūkio ir maisto produktų bendruomenėse
  • remti Europos bendradarbiavimą dalyvaujant 4 šalims partnerėms, turinčioms prieigą prie tikslinės grupės
  • palengvinti sukurtų išteklių perimamumą ir sklaidą.

Projekto partneriai:

  • Atlantic Technological University, Airija
  • Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Lietuva
  • Biotechnical Centre Naklo, Slovėnija
  • Cia – Agricoltori Italiani Toscana, Italija

Projekto įgyvendinimo laikotarpis: 2024 m. lapkričio 1 d. – 2027 m. balandžio 30 d.