Spalio 14 -18 d. Mokymo centre vyko konkursas, skirtas Tarptautinei šefo dienai paminėti. Profesinio meistriškumo konkurse „ŠEFO DIENA 2024“ dalyviai varžėsi 4 kategorijose skirtose konditeriams, virėjams, maisto pramonės darbuotojams bei duonos ir pyrago gaminių kepėjams.

Konditerio programos mokinių konkursinė užduotis buvo pagaminti keksiukus pagal duotą bazinę receptūrą, juos kūrybiškai dekoruoti. Keksiukų kepimui privalomai reikėjo panaudoti citriną, o slaptas ingredientas – DODO cukrus iš Mauricijaus. Būsimieji virėjai konkurso metu kūrė, gamino ir patiekė šaltą užkandį. Užkandžio gaminimui reikėjo naudoti silkę, burokus bei baravykus. Mėsos perdirbimo laboratorijoje vyko būsimųjų maisto pramonės darbuotojų profesinio meistriškumo konkursas ,,Kiaulių kumpio išpjaustymas”. Duonos ir pyrago gaminių kepėjo SUP programos mokiniai gamino keksiukus pagal duotą bazinę receptūrą ir juos dekoravo cukraus pudros arba šokolado glajumi, o virėjo SUP programos mokiniai kepė lietinius su varškės įdaru ir pasirinktais priedais.

Spalio 18 d. vyko iškilminga profesinio meistriškumo konkursų nugalėtojų paskelbimo ir apdovanojimo ceremonija. Renginyje apsilankė ir savo sėkmės istorijomis dalinosi, įkvėpė tobulėti ir siekti profesinių aukštumų: Ernesta Bekerienė – „Du saldu” ženklo įkūrėja, konditerė; Tomas Gilius – mėsininkas, profesijos mokytojas, mokymo centro absolventas; Martyna Baltaduonytė – nacionalinių ir tarptautinių konkursų laimėtoja, virtuvės šefė, mūsų mokymo centro absolventė.

Konkursų nugalėtojai stojo ant CONTACTO puodų pakylos, buvo apdovanoti rėmėjų bei mokymo centro įsteigtais prizais, diplomais.

LAIMĖTOJAI:

Virėjas 2024

  • I Vieta – Arnas Navardauskas, V23P
  • II Vieta – Emilis Poliakovas, V24
  • III Vieta – Vilius Krupauskas, V22 ir Paulius Šaltenis, V21P1

Konditeris 2024

  • I Vieta – Jurgita Šlapkauskienė, K24T
  • II Vieta – Greta Kublickienė, K24T
  • III Vieta – Greta Markevičiūtė, K24T

Maisto pramonės darbuotojas 2024

  • I Vieta – Klaidas Mažeikis, MP23P
  • II Vieta – Ignas Lideika, MP23P
  • III Vieta – Lina Balčiūnė, MP23P

Duonos ir pyrago gaminių kepėjas (II lygis)

  • I Vieta – Kornelija Jakaitytė, DK22S
  • II Vieta – Dovilė Andrijaitytė, DK22S
  • III Vieta – Ugnė Perlytė, DK22S ir Ugnė Ašmenaitė, DK23S

Virėjas (II lygis)

  • I Vieta – Agnė Morkeliūnaitė, V23S
  • II Vieta – Nedas Narbutas, V23S
  • III Vieta – Saida Striukytė, V23S

Dėkojame konkursų teisėjams, mokytojams ruošusiems mokinius bei renginio rėmėjams, skyrusiems daugybę prizų konkurso laimėtojams.

Renginio rėmėjai: UAB Arkietė, UAB Minordija, MB Konsonetas, UAB Austilis, UAB Eglės sanatorija, UAB Maxima LT, Talutti, UAB Panemunės eglė, Proporcija, UAB Čili Pica.