Virtuvės šefas


PROFESIJA SIEKIANTIEMS TOBULĖTI VADOVAVIMO VIRTUVĖS KOMANDAI SRITYJE
Profesija ambicingiems virėjams, kurie siekia tobulinti savo lyderysytės kompetencijas
MODERNI MOKYMO BAZĖ
Teorinis ir praktinis mokymas vykdomas Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre-mokomajame restorane, laboratorijoje, viešbutyje ir konfenecijų centre.
PATOGUS BENDRABUTIS
Renovuotas bendrabutis bei atnaujinti kambariai. Šiuolaikinė, nauja buitinė technika, internetas.
Apie programą:
Baigę šią profesinio mokymo programą mokiniai gebės ir išmanys: organizuoti maitinimo įmonės gamybos padalinio darbą, vykdyti gaminamų patiekalų kokybės kontrolę, sudaryti valgiaraštį, dirbti su dokumentais, vykdyti darbuotojų atranką ir organizuoti jų mokymą.
Vienerių metų trukmės mokymo programos metu įgyjamos kompetencijos, reikalingos efektyviam maitinimo įmonės gamybos padalinio valdymui. Mokymosi procese siekiama išmokti planuoti maisto produktų ir žaliavų asortimentą bei kiekius, organizuoti ir prižiūrėti darbuotojų veiklą, užtikrinti gaminamų patiekalų kokybę, kurti naujus ir tobulinti esamus patiekalus, sudaryti valgiaraščius. Taip pat įsisavinami savikontrolės dokumentų pildymo principai, išvežamosios produkcijos dokumentacijos rengimas, technologinių kortelių sudarymas bei patiekalų savikainos skaičiavimas. Dėmesys skiriamas ir žaliavų bei prekių apskaitos tvarkymui, darbuotojų atrankos procesų vykdymui bei naujų darbuotojų mokymui. Programa orientuota į praktinį pasirengimą, reikalingą kokybiškai ir atsakingai veikti maitinimo paslaugų sektoriuje.
ŠVIETIMO SRITIS: Paslaugos asmenims
Kam skirta ši profesija:
- Mokiniams po 12 kl.
Siekiantiems tobulinti savo kvalifikaciją, įgijusiems LTKS IV lygio virėjo (ar ją atitinkanti) kvalifikacija arba turintiems ne trumpesnę kaip 3 metų profesinę patirtį, atitinkančią kvalifikaciją.
Programos moduliai
Valstybinis kodas T54101303, suteikiama LTKS V-ojo lygio Virtuvės šefo kvalifikacija.
Kas dar tavęs laukia:
- Kviestinių lektorių paskaitos ir seminarai.
Tai įdomi patirtis, naujos žinios ir galimybės. - Galimybė atlikti praktiką užsienyje.
Vykdomos tarptautinių mainų programos (4-5 savaičių) Danijoje, Latvijoje, Estijoje, Prancūzijoje, Italijoje, Portugalijoje, Kroatijoje, Ispanijoje, Turkijoje. - Transporto išlaidų kompensavimas.
Lengvatos miesto transportui. - Pameistrystė.
Galimybė mokytis realioje darbo vietoje.
Mes esame bendruomenė, kurioje kiekvienas mūsų narys mums svarbus!

Virtuvės šefas
Jaroslav Orševski
Patirtis: virtuvės šefas, turintis daugiau nei 25 metų darbo patirtį. Karjerą pradėjo 2001 m., baigęs Vilniaus prekybos ir verslo mokyklą. Dirbo Lietuvoje ir užsienyje, nuolat gilindamas profesines žinias.
Pasiekimai: Jaroslav Orševski – ne kartą įvertintas tarptautinėje kulinarijos arenoje. Nuo 2014 metų jis dalyvauja tarptautiniuose kulinariniuose konkursuose tiek individualiai, tiek komandinėse rungtyse. Per savo karjerą jis pelnė aukso, sidabro ir bronzos medalius.
Svarbiausias pasiekimas – 2024 m. iškovotas aukso medalis individualioje rungtyje „Culinary Art“ prestižinėse IKA Culinary Olympics varžybose. Šis apdovanojimas yra pirmasis Lietuvai laimėtas aukso medalis šioje kategorijoje per visą šalies dalyvavimo pasaulio kulinarijos olimpinėse varžybose istoriją.
Kulinarinė filosofija: maistas – ne vien produktai, bet ir priemonė kurti, atskleisti ar priminti tai, kas seniai pamiršta. Tai būdas pažinti kitų šalių tradicijas arba kurti naujas – su žmonėmis, kurie tau svarbiausi. Šedevrui sukurti nereikia prabangių produktų – svarbiausia aistra, atsidavimas ir noras tobulėti. Mokydamas būsimus virtuvės šefus, Jaroslav dalijasi ne tik profesinėmis žiniomis, bet ir įkvėpimu, skatindamas nuolat augti ir drąsiai siekti profesinių aukštumų.

Virtuvės šefas – virtuvės vadybos ekspertas
Tomas Ragauskas
Patirtis: virtuvės šefas, virtuvės vadybos ekspertas, mokytojas ir svarbių klientų pardavimų vadovas tarptautinėje kompanijoje „Unilever“. Kulinarijos srityje dirba jau 24 metus, per kuriuos yra išbandęs visas pozicijas virtuvėje – nuo picų kepėjo, indų plovėjo, padavėjo, barmeno iki šefo, restoranų vadovo bei savininko. Vadovavo dideliam restoranų tinklui ir jo gamybinei bazei, organizavo šimtus privačių renginių, kūrė meniu ir koncepcijas, rašė straipsnius, vedė mokymus bei dirbo kaip maisto stilistas.
Pasiekimai: sukaupęs įvairiapusę patirtį tiek virtuvėje, tiek vadovaujant verslui, Tomas šiandien padeda restoranams augti, optimizuoti procesus ir kurti tvarią kokybę. Jo darbas apima strateginį planavimą, komandų formavimą ir įkvėpimą, o ilgametė praktika leidžia sėkmingai derinti kūrybą su vadyba.
Kulinarinė filosofija: virtuvės šefas turi ne tik gaminti, bet ir mąstyti strategiškai – planuoti darbus, vadovauti komandai, kurti atmosferą ir suprasti klientą. Tomas tiki, kad šefas, kuris daro viską vienas, nemato visumos, o tik matydamas visumą gali kurti išskirtinę virtuvę. Mokydamas daug dėmesio skiria praktinėms užduotims – darbų planavimui, atsakomybių paskirstymui, komandiniam darbui.
Virėjo profesija – tai ne tik darbas, bet ir gyvenimo būdas, kupinas kūrybos, disciplinos, emocijos ir nuolatinio augimo. Tomas kviečia būsimus šefus mokytis kartu ir išlikti „alkaniems“ žinioms, skoniams ir tobulėjimui.
D.U.K.

Ar mokymosi metu reikės įsigyti medžiagas?
Ne, įstojus į Valstybės finansuojamą vietą, tau nereikės mokėti už medžiagas.
Ar aš gausiu stipendiją?
Taip, įstojusieji į mokymo centrą pirmą pusmetį gauna stipendiją. Kiti pusmečiai priklauso nuo tavęs. Jeigu mokysiesi be skolų ir lankysi pamokas, ir toliau bus mokama stipendija.
Ar galiu gauti bendrabutį, jeigu gyvenu Kaune?
Taip, atsižvelgiant į tavo asmeninę situaciją, jeigu tau reikalingas bendrabutis, mes suteikiame galimybę jame gyventi ir Kaune registruotiems ir gyvenantiems mokiniams.
Ar aš įgysiu įgūdžius reikalingus darbui?
Taip. Mokysiesi naujai ir profesionaliai įrengtoje mokymo bazėje. Praktika atliekama veikiančiose įmonėse, todėl baigęs mokslus, būsi pasiruošęs darbo rinkai.
Abejoji ar ši specialybė tau tinka?
Pasitark su mumis, mes atsakysime į visus tavo klausimus ir abejones!
Tel.: +370 665 11748, +370 674 28657
El. paštas: priemimas@mpcentras.lt