Trijų mėnesių stažuotė Italijoje buvo įdomi, patirta daugybė nuotykių ir atradimų bei suteikta galimybė geriau pažinti šią nuostabią šalį. Iškilę sunkumai ir iššūkiai buvo įveikti, kultūros skirtumai, tradicijų pažinimas, naujų skonių atradimas padėjo lengviau suprasti ir pažinti italų gyvenimo stilių.

Mūsų Erasmus+ mobilumo projekto Nr. 2020-1-LT01-KA116-077750 stažuotė vyko Vico Del Gargano miestelyje, Fodžijos provincijoje, Apulijos regione. Mes praktiką atlikome dvejose vietose ir išbandėme konditerių ir virėjų profesijas.

Su itališkais desertais dirbome vieną mėnesį kavinėje Pasticceria. Likusius mėnesius praktiką atlikome viename geriausių Vico Del Gargano miesto restorane Nani ir turėjome galimybę tobulinti savo virėjo kvalifikaciją. Nani restorano šefas Nikola ir jo kolektyvas stebina savo restorano svečius įvairiomis patiekalų variacijomis bei naujais skoniais. Aš labai džiaugiuosi, kad turėjau galimybę dirbti ir atlikti praktiką šiame restorane, nes jo kolektyvas buvo nedidelis, labai draugiškas ir geranoriškas. Ten įgijome daug patirties, šefas ir jo kolektyvas mums perdavė skanaus maisto subtilybių paslaptis: kaip apdoroti žuvį, paruošti jūros gėrybes, kaip pagaminti Apulijos regiono makaronus Orecchiette, makronus Cavatelli, Apulijos regiono desertą Cartellate ir daug kitų receptų ir patiekalų.

Praleistas laikas Italijoje prabėgo nežmonišku greičiu, palikdamas tik pačius geriausius prisiminimus apie šią šalį, jos architektūrą, gamtos grožį, tradicijas bei maisto kultūrą. Sutikti žmonės, užmegzti santykiai su Nani restorano darbuotojais Nikola, Luana ir kitais, pakeitė mano gyvenimo suvokimą ir mano asmenybę.

Centro absolventė Gabrielė Česnavičiūtė