Svetingumo profesinio meistriškumo konkursas AEHT-2022LT Lietuvoje buvo organizuojamas pirmą kartą, todėl nuostatai buvo rengiami atsižvelgiant į tarptautinio profesinio meistriškumo konkurso, kurį kasmet vis kitoje šalyje organizuoja AEHT (Europos turizmo ir viešbučių mokyklų asociacija). Lietuvoje AEHT priklauso 6 profesinio mokymo įstaigos: Mokymo centras „Žirmūnai“, Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centras, Marijampolės profesinio rengimo centras, Alytaus profesinio rengimo centras bei Klaipėdos turizmo mokykla.
Renginyje buvo kviečiamos dalyvauti visos apgyvendinimo ir maitinimo sektoriaus profesinio mokymo programas vykdančios mokymo įstaigos. Kaip teigė mokymo centro „Žirmūnai“ direktorius Saulius Zybartas, šis konkursas tai ne konkuravimo, bet bendradarbiavimo renginys, kadangi tikslų siekia mišrios komandos, burtų keliu sudarytos iš skirtingų mokymo įstaigų mokinių. Tokiu būdu konkurse sėkmę lemia ne tik profesinis pasirengimas, atlikimo technika, bet ir gebėjimas bendrauti, dalintis, kartu planuoti bei įveikti stresą šiame iššūkių kupiname konkurse. Šiuo konkursu siekiama stiprinti apgyvendinimo ir maitinimo sektoriaus įvaizdį, populiarinti šio sektoriaus mokymo programas, bendradarbiauti su mokymo įstaigomis, gerinti mokymo/si kokybę bei plačiau įtraukti verslą į profesinio mokymo procesus.
Organizatorių komandos sutarimu šis konkursas vyks kasmet vis kitoje profesinio mokymo įstaigoje. 2023 metais vėl visi susitiksime Alytuje!
Sveikiname ir didžiuojamės, savo mokiniais, kurie laimėjo net 5 aukso medalius!
Rungtis „Kokteiliai”
- Emilis Pikturna – I vieta
- Nikas Sucharskas – III vieta
Rungtis „Barista”
- Rokas Pretkelis – I vieta
- Aistė Grumadaitė – III vieta
Rungtis „Konditerija“
- Laura Gaidelytė – I vieta
- Ernesta Bekerienė – II vieta
Rungtis „Kulinarinis menas”
- Evaldas Milinkauskas – I vieta
Rungtis „Kulinarinis dekatlonas”
- Meda Cicėnaitė – I vieta
Mokinius konkursui ruošė mokytojai:
Konditerijos rungties – Maisto technologijų ir prekybos skyriaus vedėja, profesijos mokytoja Rasa Virginija Venterienė;
Baristos, kokteilių ir restoranų aptarnavimo rungčių – profesijos mokytoja Kristina Česlevičienė;
Kulinarinio meno ir kulinarinio dekatlono rungčių – profesijos mokytoja Vita Brūzgienė.
Konkurse teisėjų komandose dirbo profesijos mokytojai:
Konditerijos rungtis – profesijos mokytoją Janina Narbutienė,
Baristos rungtis – profesijos mokytoja Daiva Ažukaitė,
Restorano aptarnavimo rungtis – profesijos mokytoja Angelina Oja,
Kulinarinio meno rungtis – profesijos mokytoja Sonata Tutlienė,
Kulinarinio dekatlono rungtis – profesijos mokytoja Rimantė Pikšrienė.
Nuoširdžiai sveikiname iššūkio nepabijojusius mokinius ir darbščius juos ruošusius mokytojus! Dėkojame profesionaliems ir griežtiems teisėjams, renginio organizatoriams bei dosniems rėmėjams!