2022 m. gegužės 15 – 20 d. 8 Centro darbuotojai buvo išvykę į mokymus Balstogėje, Lenkijoje pagal Erasmus+ programos strateginių partnerysčių projektą „Flexiplant“ Nr.2020-1-PL01-KA202-081486. Šis projektas skirtas supažindinti profesijos mokytojus su praktiniais sprendimais, panaudojant augalų dietas ir naujus produktus gastronomijoje ir mityboje.

Pagrindinis mokymų tikslas buvo susipažinti su įvairiais augalais, jų savybėmis ir gebėti juos pritaikyti gaminant patiekalus (mityboje). Pirmas dvi mokymų dienas vyko teorijos ir praktikos veiklos. Praktikos darbai vyko Baltstogės „Pieprz i Wanilia” restorane, vadovaujant vietiniam virtuvės šefui. Buvo gaminami balandėliai, įdaryti ryžiais ir žiediniais kopūstais, tofu su kepintų daržovių salotomis, vaisių salotos su pipirais, šalta sriuba su ridikų ir agurkų sultimis, trinta daržovių sriuba, desertai, cukinijų tartaras.

Mokymai vyko žolelių sodyboje „Ziolowy Zakatek”, kurioje darbuotojai turėjome galimybę sužinoti apie žolelių gydomąsias ir maistines savybes, pasigaminti arbatų, prieskonių ir užpilų mišinius, ragauti pagamintų padažų, sulčių, pabūti gamtos apsuptyje.

Mokymai darbuotojams baigėsi apsilankius Rudkoje esančiame technikume, kur susipažino su mokymo programomis, infrastruktūra, susitiko su bendruomenės nariais.