Spalio 25 ir 26 d. Mokymo centre vyko itališkų patiekalų ir tradicinių konditerijos gaminių mokymai, kuriuos vedė šefas Gianluca Pardini iš Italijos.
Šefas kartu su profesijos mokytojais ir mokiniais gamino pudingą su šonine ir medumi, paprikų troškinį su duonos skrebučiais, kaštainių pyragą su akacijų medumi, panettone pyragą, veganišką pavlovą bei kitus patiekalus.
Šefas Gianluca Pardini turi daugiau nei 40 metų patirties dirbant įvairių Prancūzijos, Japonijos, Italijos restoranų virtuvėse, anksčiau turėjo nuosavą restoraną Toskanos regione. Šiuo metu jis rūpinasi savo privačia mokykla Scuola Internazionale di Cucina Italiana, kuri ruošia šefus, siūlo privačias maisto gaminimo pamokas bei kitas veiklas susijusias su gastronomija.
Mokymai vyko įgyvendinant Erasmus+ programos projektą Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000146722