Š.m. kovo 28–30 d. Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centre surengtos trijų dienų atvirų durų dienos. Visi mokiniai, norintys ir besidomintys savo profesine ateitimi, buvo kviečiami susipažinti su patraukliomis ir labai reikalingomis profesijomis. Susitikimuose buvo pristatomos kokybiško profesinio mokymo programos, priėmimo į mokymo centrą reikalavimai, profesinės karjeros perspektyvos jį baigus, organizuojami praktiniai mokymai moderniose sektorinių praktinio mokymo centrų laboratorijose su kvalifikuotais ir tarptautinį pripažinimą pelniusiais pedagogais, maisto ruošimo darbuotojais.

Pirmąją atvirų durų dieną (kovo 28-ąją) mokiniams, turintiems specialiųjų ugdymosi poreikių, buvo pristatyta Centre vykdoma socialinių įgūdžių programa. Mokiniai susipažino su II lygio – kambarių tvarkytojo, virėjo, duonos ir pyrago gaminių kepėjo – specialybėmis, praktiškai išbandė Centre vykdomas veiklas. Vieni gamino desertus ir sveikatai palankius saldainius, kepė, degustavo riestainius, kiti sužinojo lovų klojimo, rankšluosčių lankstymo būdus. Visi dalyvavo viktorinoje.

Antrąją atvirų durų dieną (kovo 29-ąją) Viešbučių ir restoranų sektoriniame praktinio mokymo centre mokiniai aplankė mokomąjį viešbutį, restoraną ir maisto ruošimo laboratoriją, sužinojo apie dalyvavimą Erasmus+ projektuose. Mokiniai susipažino su kelionių pardavimo agento, virėjo, padavėjo ir barmeno, svečių aptarnavimo darbuotojo, viešbučio ekonomo, E. pardavėjo konsultanto, biuro administratoriaus specialybėmis, praktiškai išbandė Centre vykdomas veiklas: gamino įvairių skonių kavą, plakė kokteilius, susipažino su molekuline virtuve – gamino vaisinius ikriukus, ragavo šokolado fondiu su vaisiais, kepė vaflius ir juos dekoravo su įvairiais priedais, iš rankšluosčių lankstė gulbes ir gėles, mokėsi stalo serviravimo, praturtino interaktyvią patirtį smagiai ir linksmai žaisdami įtraukiantį žaidimą (kahoot) bei dalyvaudami viktorinoje apie viešbučius.

Trečiąją atvirų durų dieną (kovo 30-ąją) Maisto pramonės (mėsos ir duonos – konditerijos) sektoriniame praktinio mokymo centre mokiniai aplankė konditerijos, duonos kepimo, šakočių kepimo ir mėsos perdirbimo laboratorijas, sužinojo apie dalyvavimą Erasmus+ projektuose. Susipažino su konditerio, duonos ir pyrago gaminių kepėjo, maisto pramonės darbuotojo, apskaitininko, pardavėjo konsultanto specialybėmis, praktiškai išbandė Centre vykdomas veiklas: gamino pyragaičius „Bulvytes“ ir juos dekoravo, degustavo mėsos gaminius, sužinojo, kaip kepami šakočiai, minkė tešlą ir kepė duoną krosnyje, žaidė interaktyvų žaidimą (kahoot).

Atvirų durų dienų renginiai mokiniams paliko daug malonių įspūdžių. Ne vienas iš jų svarsto tęsti mokymąsi mūsų mokymo centre: įgyti ne tik vidurinį išsilavinimą, tačiau ir gyvenimui reikalingą profesiją. Kuo daugiau profesinių kompetencijų įgysime, tuo sėkmingiau įsitvirtinsime darbo rinkoje.