ECO_Tag: tvarių kulinarijos centrų kūrimas
Projekto Nr. 2022-1-ES01-KA220-VET-000085592
Veiklos:
– interaktyvus gidas (Europos žaliasis susitarimas; strategija „Nuo ūkio iki stalo”, susijusi su maisto sektoriumi ir tuo, kaip įgyvendinti šią politiką edukaciniame kulinarijos centre; naujoji ES žalioji sistema, jos praktinis taikymas švietimo srityje; šaltinių, interneto svetainių, naujausių naujienų, susijusių su sektoriumi, rinkimas);
– MOOC kursas (Kursas bus paremtas mikrokreditais ir konkrečia informacija apie aplinkos tvarumą visų lygių gastronomijos centre: įranga, produktai, atliekų tvarkymas, energijos valdymas; bendravimas su mokiniais, praktiniai pavyzdžiai klasėje veikla, taikant „Green Comp“ (orientacinė tvarumo kompetencijų sistema). Kursą sudarys 4 moduliai.
– sertifikavimas (bus kuriami skaitmeniniai ženkliukai, naudojant konkrečią metodiką, skirtą atvirai ženkliukų atpažinimo ekosistemai sukurti). Ženkliukus galės atsisiųsti mokytojai ir švietimo centrai. Jie bus prieinami projekto platformoje.
– skaitmeninė platforma (projekto produktams ir rezultatams).