Projektų archyvas
- Akredituotas Erasmus+ projektas Nr. 2023-1-LT01-KA121-VET-000146722
- „GO ZERO – atliekų tvarkymas maisto sektoriuje“ Nr. 2020-1-TR01-KA202-093424
- Akredituotas Erasmus+ projektas Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000067892
- „Profesinis mobilumas“ Nr. 2020-1-LT01-KA116-077750
- „E-SAFE maisto saugumo bei kokybės gerinimas ruošiant maisto tiekėjus ir gamintojus“ Nr. 2020-1-PL01-KA202-081690
- „Flexiplant“ Nr. 2020-1-PL01-KA202-081486
- „Mokyklos projektas prieš lyčių nelygybę“ Nr.2019-1-BE02-KA229-060199_2
- Baltijos šalių profesinio meistriškumo konkursai viešojo maitinimo ir maisto pramonės sektoriuose Nr. 2019-1-LT01-KA202-060530
- Profesinis mobilumas NR. 2019-1-LT01-KA1116-060301
- DIGITALISE VET (DIGIVET), 2018-1-DE02-KA202-005185
- Maisto pramonės (mėsos ir duonos-konditerijos) bei viešbučių ir restoranų sektorinių praktinio mokymo centrų plėtra
Nr. 09.1.2-CPVA-V-721-02-0004 - Patirtis Europoje Nr. 2018-1-LT01-KA116-046727
- Training For Advanced Level E-Material With New Technologies in Education (T.A.L.E.N.T.Ed), Nr. 2016-1-TR01-KA201-034129
- Food Education for Global Flavours, Products and Dishes (EARTH), Nr.2017-1-LT01-KA202-035262
- The VET Learning Comunnity – TVLC Nr. 2016-1-NL01-KA202-022909
- Patirtis Europoje Nr. 2017-1-LT01-KA116-035043
- „PRAKTIKA EUROPOJE” Nr. 2016-1-LT01- KA116-022999
- „Kreditų perkėlimo ir kokybės užtikrinimo sistemų pritaikomumas Europos profesiniame mokyme“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013284.
- „Let‘s TASTE the enterprise“ Nr. NPJR-2014/10412 NORDPLUS JUNIOR
- „Only aware we can act FAIR-Students for sustainable food and trade“ Nr. LLP-COM-DP-2013-LT-00242 – daugiašalės partnerystės projektas. COMENIUS
- Modulinėms mokymo programoms skirtų mokymo priemonių rengimas, modulinių mokymo programų išbandymas (mokymo vykdymas) viešbučių ir restoranų sektoriuje Nr. VP1-2.2-ŠMM-04-V-03-026. ESF
- Kauno maisto pramonės ir prekybos mokymo centro pastatų atnaujinimo darbai
- „Šokolado ir marcipano panaudojimas konditerijoje“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013244;
- „Profesijos mokytojų kompetencijų tobulinimas ES šalyse, siekiant gerinti mokymo kokybę“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013259;
- „Adaptacija“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013090 (projekto koordinatorius: Kauno socialinių paslaugų ir statybos verslo darbuotojų profesinio rengimo centras);
- „Marketingo taikymo patirtis ES įmonėse“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013302 (projekto koordinatorius: Vilniaus turizmo ir prekybos verslo mokykla);
- „Kompetencijų ir įgytos patirties Europoje sinergija“, Nr. 2015-1-LT01-KA102-013358 (projekto koordinatorius: Alytaus profesinio rengimo centras).
- „Praktinis mokymas Europoje“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000159;
- Neformaliojo suaugusiųjų švietimo programa „Profesinė anglų kalba maistininkams“
- „Socializacija per sportą ir etnokultūrinį pažinimą“
- „Tarptautinė patirtis siekiant ECVET sistemos diegimo“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000348;
- „Profesinis mokymas ir profesinės reabilitacijos paslaugų teikimas neįgaliems asmenims ES“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000184;
- „Verslumo ugdymas praktinio mokymo metu“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000344
- „Meistriškumas“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000100;
- „Efektyvaus įmonės darbo organizavmo patirtis užsienio šalyse“, Nr. 2014-1-LT01-KA102-000300.
- ESF – Veiklos valdymo ir kokybės užtikrinimo mechanizmų diegimas Kauno regiono profesinio mokymo įstaigose Nr. VP1-2.2-ŠMM-04-V-03-012
- Leonardo da Vinci –„HoReCa sektoriaus profesijos mokytojų technologinių kompetencijų tobulinimas“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0865
- „Profesinio mokymo tobulinimas atsižvelgiant į darbo rinkos poreikius “, LLIV-265
- Maisto pramonės (mėsos ir duonos – konditerijos) sektorinio praktinio mokymo centro įkūrimas Kauno maisto pramonės mokykloje Nr. VP3-2.2-ŠMM-13-V-03-010.
- Viešbučių ir restoranų sektorinio mokymo centro steigimas Kaune Nr. VP3-2.2-ŠMM-13-V-03-033
- Vidurinio ugdymo programos vidinio kokybės užtikrinimo modelio diegimas profesinėje mokykloje Nr. VPI-2.2-ŠMM-05-K-01-094
- „Virėjų ir konditerių kvalifikacijos tobulinimo paslaugų patrauklumo didinimas perimant ES šalių patirtis“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0902
- „Žuvies ir jūros gėrybių patiekalų gaminimo ir pateikimo ypatumai turizmo sektoriuje” Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0826
- „Patirtis Europoje – paslaugų kokybės užtikrinimas” Nr.LLP-LdV-IVT-2013-LT-0802
- „GARDI MĖSA“ Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0837
- „Ekologiškų žaliavų panaudojimas konditerijos, duonos ir pyrago gamybos technologijose“, Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0815
- “Restoranų darbuotojų praktinių įgūdžių ir įvairių darbo kompetencijų tobulinimas užsienio šalyse“ Nr. LLP-LdV-IVT-2013-LT-0855
- „Aplinkosauginių vertybių formavimas profesiniame mokyme“ Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0870
- „Praktinio mokymo metodikos ES šalių viešbučių ir turizmo mokyklose” Nr. LLP-LdV-VETPRO-2013-LT-0914
- „Tautinio paveldo produktų gamybos technologijų mokymas“ Nr. 1PM-PV-11-1-007484-PR001
- „Profesinio mokymo ir rengimo praktikų vertinimas ir tobulinimas” Nr. LLP-LDV-TOI-2011-LT-0087
- „StartUps Promotion”
- „Fine Job 2012” projekto nr. LR-2012_1a-29790
- „Kvalifikuoti darbuotojai – garantuota sėkmė darbo rinkoje“ Nr. LLP-LdV-IVT-2011-LT-0487
- „Mokomoji praktika mėsos perdirbimo specialybės mokiniams Danijoje“ Nr. LLP-LdV-IVT-2011-LT-0496
- „Mokytojų profesinių kompetencijų gilinimas” LLP-LdV-VETPRO-2012-LT-0710
- „Praktika Europoje – žingsnis į technologinių kompetencijų ugdymą” LLP-LdV-IVT-2012-LT-0683
- „Nuo grūdo iki duonos” LLP-LdV-IVT-2012-LT-0689
- „Praktinio mokymo kokybės gerinimas” Nr. 2010-1-FI1-LEO05-03042
- „Nordic/ Baltic Red Meat VET Forum – Transparency and Quality Assurance of Mobility“ Nr. LLP-LdV-PRT-2011-LT-0284
- „Technologijų, menų ir gamtos mokslų mokymo infrastruktūra“ – ŠMM Švietimo aprūpinimo centro Mokyklų tobulinimo programos plius (MTP plius) projektas
- Kokybės vadyba Europos Sąjungos profesinio mokymo įstaigose, Nr. LLP-LdV-VETPRO-2011-LT-0606
- Projektas ENERGY ( Engaing and EneRgising Generation Youth) Nr. LLP-COM-DP-2010-LT-00313
- NORDPLUS JUNIOR projektas „Working 2011“ : mugė Kokkola mieste ir verslumo stovykla Farerų salose
- Projektas „Saldus kaip medus“ Nr. LLP-LdV-IVT-2011-LT-0522
- Projektas „Mokomoji praktika maisto pramonės darbuotojo specialybės mokiniams Danijoje“ Nr. LLP-LdV-IVT-2012-LT-0782
Iki centro įsteigimo, tiek Kauno maisto pramonės mokykla, tiek Kauno prekybos ir verslo mokykla vykdė įvairius projektus. Žemiau pateiktas per paskutinius 5 metus įvykdytų projektų sąrašas.
Kauno maisto pramonės mokyklos įgyvendinti projektai
ESF
- Mėsos perdirbėjo rengimo turinio modernizavimas, atsižvelgiant į europinius standartus. (BPD2004-ESF-2.4.0-01-04/0097)
- Maisto ruošimo, maitinimo įmonių ir aptarnavimo sričių kvalifikuotų specialistų poreikio tyrimas Kauno ir Marijampolės apskrityse. (BPD2004-ESF-2.4.0-03-05/0034)
- Viešbučių ir turizmo objektų aptarnavimo specialistų mokymo programų, mokymo ir mokymosi priemonių atnaujinimas ir išbandymas, plačiau panaudojant informacines technologijas ir nuotolinę mokymo sistemą. (BPD04-ESF-2.4-059)
- Maisto ruošimo darbuotojo profesinių kompetencijų, atitinkančių Europos Sąjungos reikalavimus, tobulinimas. (BPD2004-ESF-2.4.0-03-05/0153)
ERPF
- Laboratorijų įrangos, reikalingos mėsos perdirbėjui parengti, atnaujinimas (BPD2004-ERPF-1.5.0-03-04/0026-01)
- Energijos efektyvumo didinimas Kauno maisto pramonės mokykloje. (S- BPD04-ERPF-1.2.4-01-05/0197)
LEONARDO DA VINCI MOBILUMO PROJEKTAI
- „Tarptautinė praktika- sudėtinė virėjo ir padavėjo gamybinės praktikos dalis“ (LLP-LdV-IVT-2009-LT-0294)
- „Pasaulio tautų virtuvė- virėjų ir padavėjų mokomosios programos sudedamoji dalis“ (LLP-LdV-IVT-2010-LT-0393)
- „Maisto pramonės darbuotojo specialybės moksleivių praktinių įgūdžių tobulinimas tarptautinėje praktikoje“ (LLP-LdV-IVT-2010-LT-0392)
- „Tarptautinė praktika turizmo ir viešbučių sektoriuje“ (LLP-LdV-IVT-2010-LT-0403)
- „Tarptautinė praktika turizmo ir viešbučių sektoriuje“ (LLP-LdV-IVT-2008-LT-0145)
- „Duona kasdieninė“ (LLP-LDV- VETPRO-2009-LT-0202)
- „Virėjų profesinių įgūdžių plėtra per tarptautinę praktiką – neįgaliųjų sėkmės galimybė darbo rinkoje“ (LLP-LdV-IVT-2009-LT-0247)
- Europa be sienų. (LLP-LdV-IVT-2008-LT- 0127)
- Mėsininko specialybės mokinių praktinių įgūdžių tobulinimas taikant ES šalių technologijas ir patirtį. (LLP-LdV-IVT-2008-LT-0130)
- Mėsos perdirbėjų kompetencijų gilinimas tarptautinėje gamybinėje praktikoje. ( LLP-LdV-IVT-2007-LT-0076).
- Profesinių įgūdžių tobulinimas įgyvendinant paslaugų kokybės standartus.( LLP-LdV-IVT-2007-LT-0030)
- Profesinių mokyklų ir jų socialinių partnerių ryšiai siekiant lygių įdarbinimo galimybių virėjų specialybės mokiniams su specialiaisiais poreikiais/nežymus intelekto sutrikimas. (LT/04/EX/1/0687).
- Praktinių įgūdžių tobulinimas, siekiant lygių įdarbinimo galimybių virėjo specialybės mokiniams su specialiaisiais poreikiais/nežymus intelekto sutrikimas. (LT/04/PL/1/0688).
- Įdėk širdies šilumos gaminant pasaulio tautų patiekalus praktikos metu. (CZ/04/A/PL/134234).
- Viešasis maitinimas Europos Sąjungoje. (DM/442/LV06/126).
- Gastronomija be ribų“ 2005
- Profesinių kompetencijų tobulinimas ir vertinimas Europos visuomeninio maitinimo įmonėse“ 2005.
- ,,Ryšių tarp bendrojo lavinimo mokyklų, profesinių mokymo įstaigų ir darbdavių tobulinimas, profesijos pasirinkimo aspektu“ (LT/05/EX/1/0952) 2005.
- Europinės praktikos įtaka maisto ruošimo darbuotojo kvalifikacijai“ 2003.
- „Integruotas specialiųjų poreikių mokinių ugdymas profesinėje mokykloje“ 2002.
- „Naujos technologijos profesiniame mokyme“ 2001.
- „Integracija į Europos sąjungos profesinio mokymo sistemą“ 2000.
- „Praktika“ 1999.
SOCRATES
- Socrates Comenius 1.1 mokyklinis projektas „Kaimynų virtuvės papročiai“ (05-LT-C1-SP-P-002).
KITI PROJEKTAI
- NORDPLUS JUNIOR mobilumo projektas „Verslumas viešbučių ir restoranų specialybėje“ Nr. JR-2010_1a-22372
- Europos Parlamento finansuojamas projektas „ENERGY“
- Lietuvos Respublikos Švietimo ir mokslo ministerijos „Mokyklų tobulinimo programos plius“ projektas „Technologijų, menų ir gamtos mokslų mokymo infrastruktūra“.
- CERTICOM.
- Praktikos įmonių sertifikavimas. (PIB8.0235)
Mokyklų bendruomenių informavimas Nato ir saugumo klausimais. - Švietimas informacinei visuomenei.Šiaurės ministrų Tarybos informacijos biuro Lietuvoje projektas „Liaudies tradicijos Lietuvoje ir Norvegijoje“.
- Šiaurės ministrų tarybos informacinis biuras Lietuvoje. Šiaurės šalių bibliotekų savaitė, skirta H.K. Andersenui.
Kauno prekybos ir verslo mokyklos įgyvendinti projektai
ESF
- BPD2004-ESF-2.4.0-03-05/0153, „Maisto ruošimo darbuotojo profesinių kompetencijų, atitinkančių Europos Sąjungos reikalavimus, tobulinimas“
Leonardo da Vinci mobilumo projektai
- LLP-LdV-IVT-2007-LT-0072 Viešbučių ir turizmo paslaugų teikėjo praktinių įgūdžių ir kompetencijų formavimas dirbant bendroje ES darbo rinkoje.
LLP-LdV-IVT-2007-LT-0191
LLP-LdV-IVT-2007-LT-0020 - Aptarnavimo sektoriaus specialybių mokinių profesinių kompetencijų plėtra ir įgūdžių tobulinimas
- Inovacijų plėtojimas turizmo ir viešbučių versle, Lietuvai tapus ES nare
LLP-LDV-PRT-2008-LT-0006 - Prekybinio profilio specialybių praktinio mokymo analizė ir palyginimas Europos sąjungos profesinėse mokyklose
LLP-LdV-IVT-2008-LT-0145 - Viešbučių ir turizmo paslaugų teikėjo praktinių įgūdžių ir kompetencijų integracijos didinimas per praktinę veiklą.
LLP-LdV-IVT-2008-LT-0094 - Profesinių įgūdžių tobulinimas – sėkmingos karjeros pradžia
LLP-LdV-IVT-2009-LT-0403 - Praktinių įgūdžių ir darbo kultūros tobulinimas siekiant geresnių įsidarbinimo galimybių
Leonardo da Vinci naujovių perkėlimo projektai
- LLP-LdV-TOI-2008-DK-0012 Iškritimo iš profesinio mokymo įstaigų mažinimas.